Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i läkemedelsmodellering

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Masterprogram i läkemedelsmodellering

Masterprogrammet i läkemedelsmodellering vänder sig till dig som vill fördjupa dig inom det tvärvetenskapliga området läkemedelsmodellering, där biologi, kemi och farmaci blandas med datavetenskap, matematik och statistik. Masterprogrammet i läkemedelsmodellering ger dig de teoretiska och praktiska kunskaper som behövs i detta spännande och dynamiska forskningsområde. Under programmet kommer du att möta ledande forskare inom de olika disciplinerna av läkemedelsmodellering, och du kommer också själv få möjlighet att bidra till forskningen genom fördjupningsprojekt.Uppsala universitet har världsledande forskning inom de många aspekterna av läkemedelsmodellering. I detta mastersprogram får du en teoretisk bas och praktisk erfarenhet av hur prediktiva modeller används i hela kedjan i utvecklingen av nya läkemedel, från design av läkemedelssubstansen, via dess farmakologiska, biofarmaceutiska och toxikologiska effekter, till dess kliniska användning.Programmet leder till en farmacie masterexamen med läkemedelsutveckling som huvudområde.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp med 90 hp kemi, biologi, farmaci eller motsvarande.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i läkemedelsmodellering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: