Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i läkemedelsutveckling

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala

Masterprogram i läkemedelsutveckling

Utvecklingen av nya och effektiva läkemedel tillhör de viktigaste framstegen i modern historia. Masterprogrammet i läkemedelsutveckling ger dig ett forum i världsklass för att fokusera på alla aspekter av detta multidisciplinära område där du kombinerar biologi, kemi och farmaceutisk vetenskap. Masterprogrammet ger dig teoretisk och praktisk kunskap för att ta aktiv del i utvecklingen av nya läkemedel.På programmet möter du forskare vid den internationella kunskapsfronten inom läkemedelsutveckling. Du får betydande möjligheter att bidra till kunskapsutvecklingen inom detta spännande område. Du kan också skräddarsy dina studier efter dina styrkor, intressen och karriärmål. Programmet ger dig en utmärkt plattform för en framtida karriär inom industrin eller för att påbörja forskarutbildning.Programmet leder till en farmacie masterexamen med läkemedelsutveckling som huvudområde. Programmet ges på engelska.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp eller annan motsvarande examen inklusive 15 hp farmakologi och fysiologi samt 15 hp allmän och organisk kemi.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i läkemedelsutveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön