Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i psykologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala
Sista ansökan: 2022-04-18

Masterprogram i psykologi

Vill du lära dig om den senaste forskningen inom psykologi? Det här programmet har en stark forskningsanknytning och ger fördjupad kunskap om hur det mänskliga psyket fungerar utifrån områden som utvecklingspsykologi, emotion, kognition och klinisk psykologi.Lärarna på programmet är aktiva forskare och undervisar inom sina forskningsområden. Du får tillfälle till att träna på praktiska forskningsfärdigheter och programmet erbjuder även vetenskaplig praktik hos forskargrupper. Dessa har tillgång till avancerade mätmetoder för ögon- och kroppsrörelser, matematiska modelleringsmodeller, fysiologiska mätningar, hjärnavbildningar samt beteendestudier i laboratoriemiljö.Med grundforskning som utgångspunkt belyser programmet även dagsaktuella samhällsutmaningar ifråga om social hållbarhet och psykisk hälsa.  Institutionen för psykolog har ett brett nätverk inom Uppsala universitet vilket bidrar till en unikt stimulerande miljö. Du som börjar det här programmet kanske siktar på en akademisk karriär eller vill arbeta med avancerad analys och utredning inom näringsliv, organisationer eller statsförvaltning t.ex. HR, utbildning eller hälsa.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp med 90 hp psykologi varav minst 7,5 hp metod och statistik.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i psykologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön