Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i religionsvetenskap - Bibelvetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Masterprogram i religionsvetenskap - Bibelvetenskap

Att ha en religionsvetenskaplig kompetens är att ligga steget före. Det ger dig redskap att analysera, ge prognoser och tolka det som händer i vår samtid, en samtid som präglas av religiös och kulturell mångfald. Det ger dig också goda förutsättningar att förstå dagens religiösa strömningar utifrån ett historiskt perspektiv och att kunna analysera olika religioner och trosuppfattningar.Teologiska fakulteten i Uppsala är Sveriges största forsknings- och utbildningsenhet för frågor om religion och teologi. Vi har en utbildnings- och forskningsmiljö som präglas av stor kunskapsbredd och professionalism och kan erbjuda dig en masterutbildning som sträcker sig från de stora världsreligionerna till nya värderingsmönster, från textkritisk bibelforskning till psykologiska, historiska, etiska och filosofiska studier.Hos oss möter du en modern fakultet som samspelar med omvärlden, en fakultet som har utbildat studenter sedan 1477.Programmet har fyra inriktningar:bibelvetenskapkyrko- och missionsstudierreligionshistoria och religionsbeteendevetenskaptros- och livsåskådningsvetenskapDessa inriktningar motsvarar institutionens fyra ämnesområden, vilka samtliga kan utgöra huvudområde i din examen.Huvudområde i examen omfattar 60 högskolepoäng (hp) för masterexamen och 30 hp för magisterexamen. Det är den inriktning som du sökt in på som kommer att vara huvudområde i din examen.

Förkunskaper

Kandidatexamen med bibelvetenskap med språklig inriktning som huvudområde eller motsvarande utländsk examen.Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i religionsvetenskap - Bibelvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: