Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i språkteknologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum

Masterprogram i språkteknologi

Masterprogrammet i språkteknologi är avsett för dig som är intresserad av att arbeta med datorsystem som har en förmåga att bearbeta mänskligt språk på ett intelligent sätt. Du är välkommen till programmet med en bakgrund i lingvistik eller ett annat språkämne. Även datavetare är välkomna. Syftet med programmet är att förbereda dig för en karriär inom den kommersiella språkteknologin, eller för en framtid i den akademiska världen, där nästa steg är forskarstudier.Programmet ger en professionellt relevant utbildning inom området utveckling och värdering av språkteknologiska tjänster och programvara. Många av de digitala tjänster som definierar vår samtid bygger på språkteknologiska komponenter. Det kan handla om användarprofilering, dokumentsökning och dokumentsovring, omvärldsbevakning, automatisk översättning och författarstöd. Detta kräver metoder för att automatiskt analysera texter med en känslighet för deras språkliga struktur och innehåll.De senaste årens utveckling inom maskininlärning och artificiell intelligens har fått ett stort genomslag. De utmaningar du möter i detta arbete ligger i rikedomen, oförutsägbarheten och kreativiteten hos mänsklig kommunikation, inte minst i de nya former av personliga uttryck som uppmuntras genom sociala medier. Programmet kommer också att ge dig insikter i mer teoretisk datorlingvistik. Programmet ges på engelska.Programmet leder till en filosofie masterexamen med språkteknologi som huvudområde.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp med 60 hp i språkteknologi, datorlingvistik, datavetenskap eller något språkvetenskapligt ämne.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i språkteknologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön