Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i svenska - Svenska och andra nordiska språk

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala
Sista ansökan: 2020-04-14

Masterprogram i svenska - Svenska och andra nordiska språk

Masterprogrammet i svenska ger dig fördjupad kunskap om svenska språkets användning och struktur. Det ger dig också ökad förmåga att använda svenskan i tal och skrift samt att behandla språkliga fenomen utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt. Genom egen profilering inom programmets valfria delar kan du själv påverka graden av fördjupning respektive breddning av kunskaper och färdigheter.Du väljer en av två inriktningar: Svenska och andra nordiska språk eller Flerspråkighet och svenska som andraspråk. Inom den förra inriktningen får du möjlighet att fördjupa och bredda dina kunskaper om svenska språket både  beträffande nutida och äldre språkbruk. Inom den senare inriktningen får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper om flerspråkighet och andraspråksinlärning hos individer och i samhället. Beroende på inriktning förbereder Masterprogrammet i svenska vid Uppsala universitet dig för arbete inom yrken där kvalificerade kunskaper om svenska språket är centrala, till exempel för ordboksarbete av olika slag, för arbete med kommunikation och forskningsinformation samt verksamhet vid bland annat dialekt- och namnarkiv. Inriktningen mot svenska och andra nordiska språk förbereder även för arbeten där en bred kunskap om Norden och om olika nordiska språk efterfrågas. Inriktningen mot flerspråkighet och svenska som andraspråk förbereder dig för arbete inom utbildning eller olika typer av statliga verksamheter där specialkunskaper om flerspråkighet efterfrågas.Programmet leder till en filosofie masterexamen med svenska som huvudområde eller svenska som andraspråk.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller motsvarande med 60 hp svenska språket/nordiska språk, svenska som andraspråk eller motsvarandeDessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön