Molekylärbiologi och genetik II

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Uppsala
Sista ansökan: 2023-10-15

Molekylärbiologi och genetik II

Kursen fokuserar på reglering av genuttryck i bakterier, arkéer och eukaryoter samt grundläggande molekylärbiologiska och genetiska såväl som de senaste storskaliga metoderna som används för att studera genfunktion och genuttryck. Praktisk träning i PCR, homolog rekombination, epigenetik i fissionsjäst samt inaktivering av genuttryck med hjälp av RNA-interferens i rundmasken Caenorhabditis elegans. Etiska frågeställningar inom molekylärbiologi och genetik. Studiebesök på till exempel SciLifeLab.

Förkunskaper

Avklarade kurser om 60 hp i biologi inklusive Molekylärbiologi och genetik, 10 hp, alternativt Biologi A: mönster och processer, 22,5 hp eller Biologi A: mönster, processer och didaktik 22,5 hp. I båda fallen genomgångna kurser Cellbiologi, 15 hp och Fysiologi, 15 hp samt genomgångna kurser Kemins grunder och principer 15 hp, Organisk kemi I 10 hp och Biokemi I 5 hp, varav 20 hp avklarade. Kursen kräver praktisk laberfarenhet inom molekylärbiologi.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Molekylärbiologi och genetik II

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön