Praktisk tyska II

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Uppsala
Sista ansökan: 2023-10-15

Praktisk tyska II

Praktisk tyska II är en kurs för dig som vill fortsätta att läsa tyska på universitetsnivå efter att du har läst Praktisk tyska I. Precis som i kursen Praktisk tyska I läser du tyska på samma nivå som på Tyska A, och även denna kurs motsvarar en fjärdedel av A-kursen. Undervisningen äger rum en gång i veckan.

I den här kursen fortsätter du att läsa tysk grammatik, även här med en kombination av praktiska färdigheter och mera teoretiska moment. I delkursen Text läser du tyskspråkig skönlitteratur; förutom att du övar upp din tyska läsvana och får kunskaper om litteratur och litteraturvetenskap förbättrar du här också dina muntliga och skriftliga färdigheter genom diskussioner, muntliga och skriftliga redovisningar.

Om du vill fortsätta läsa tyska efter denna kurs kan du gå vidare till A-kursen i tyska och får då tillgodoräkna dig det du redan läst inom Praktisk tyska.

Förkunskaper

Praktisk tyska I, 7,5 hp

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Praktisk tyska II

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön