Visa allastudier.se som: Mobil

Religion in Late Modern Society: Welfare and Media

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala

Religion in Late Modern Society: Welfare and Media

Migration, medieutveckling och välfärdssamhällets omvandling skapar nya frågor om religioners närvaro och relevans framförallt på det senmoderna samhällets offentliga arenor. Kursen ger fördjupad insikt i teoretiska perspektiv och aktuell forskning med fokus framförallt på välfärd och medier. Här studeras såväl mediers som civilsamhällets olika roller som aktörer och arenor för formandet av betydelse, värderingar, identiteter och sociala relationer. Betydelsen av genus, ålder samt etnisk och religiös mångfald analyseras särskilt.

Förkunskaper

Kandidatexamen med ett samhällsvetenskapligt, historisk-filosofiskt eller religionsvetenskapligt ämne som huvudområde, eller 120 hp inklusive 90 hp inom ett religionsvetenskapligt huvudområde.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön