Spanska som skolämne: Grammatik i teori och praktik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Spanska som skolämne: Grammatik i teori och praktik

Kursen vänder sig till dig som undervisar eller vill undervisa i spanska som modernt språk. Kursens övergripande mål är att du utvecklar goda kunskaper inom ämnesområdena spansk syntax och grammatik i spanskundervisningen. Du ska även uppnå en ökad ämnesdidaktisk kompetens, vilken inbegriper att koppla språkdidaktiska teorier samt egna ämneskunskaper till praktisk tillämpning i undervisningen.

Kursen omfattar:- spansk syntax och språkets grammatiska, fonetisk fonologiska och lexikala variation i olika spansktalande områden- centrala teoribildningar inom grammatik och deras betydelse för undervisning i spanska som främmande språk- grammatiska fenomen vid inlärning av spanska som främmande språk- skriftlig språkfärdighet med kommunikativa och didaktiska syften- kontrast mellan spanskans och svenskans strukturella skillnader- analys och granskning av olika typer av läromedel för grammatikundervisningen i spanskämnet- produktion av eget undervisningsmaterial.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Spanska som skolämne: Grammatik i teori och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön