Spanska som skolämne: Språklig variation, kultur och samhälle

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans
Sista ansökan: 2023-10-15

Spanska som skolämne: Språklig variation, kultur och samhälle

Kursen vänder sig till dig som undervisar eller vill undervisa i spanska som modernt språk. Kursens övergripande mål är att du utvecklar kunskaper om språklig variation, kultur och samhälle i den spanskspråkiga världen. Under kursen ska du även utveckla förmåga att koppla språklig variation och kulturinnehåll till praktisk tillämpning i språkundervisningen.

I kursen ingår:- Språklig variation och förändring i den spansktalande världen med fokus på geografiska, kulturella och sociala skillnader- Analys av olika typer av läromedel- Utveckling av didaktiska upplägg för att behandla språklig variation och kulturinnehåll i spanskundervisningen- Sakprosatexter och tidningsartiklar samt diverse audiovisuella material som behandlas ur historiska, sociopolitiska och kulturella perspektiv- Aktuella kultur- och samhällsfrågor i den spansktalande världen med fokus på demokrati, klass, genus, etnicitet och mänskliga rättigheter.- Tillämpning av bl.a. film, musik och digital media som verktyg för att behandla omvärldskunskap och kulturella fenomen i spanskundervisningen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Spanska som skolämne: Språklig variation, kultur och samhälle

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön