Ungersk grammatik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Ungersk grammatik

Detta är en kurs för dig som vill bli bekant med det största finsk-ugriska språket som inte är likt något annat välkänt språk. Om du har varit i Ungern, blev förälskad i landet och önskar åka tillbaka, eller om du har ungerska släktingar som du skulle vilja kommunicera med på ungerska, eller om du helt enkelt är intresserad av ett spännande språk, kan vår kurs hjälpa dig. Många ungrare kan bara ungerska, så om du önskar kommunicera i Ungern, kan det vara nyttigt att ha språkkunskaper. Ungerska är besläktad med finska, estniska, samiska och ett tjugotal språk som talas i Ryssland, men skillnaderna mellan ungerska och finska är ungefär så stora som mellan svenska och ryska.

Kursen ger dig en introduktion till ungerskt uttal, ordförråd och språkstruktur. Den ger grundläggande teoretiska kunskaper och lägger en säker grund för den praktiska användningen av språket. Kursen är framförallt avsedd för nybörjare, men den kan också passa för studerande som tidigare har lärt sig lite ungerska och som önskar få struktur på sina kunskaper.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Ungersk grammatik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön