Biokemi - Proteiners struktur och funktion

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Umeå
Höst 2024
2024-04-15

Umeå
Höst 2024

Biokemi - Proteiners struktur och funktion

Kursen behandlar proteiners evolution, struktur, dynamik, stabilitet, veckning och nedbrytning. Samband mellan enzymers struktur och katalytiska förmåga studeras med hjälp av lägesspecifik mutagenes. Translokation av proteiner genom membraner till olika organeller. Membranproteiner, membrantransport och cellulära signaler, samt receptorer. Cytoskelett och kontraktila proteiner. Immunoglobuliner och andra proteiner i immunosystemet. DNA-bindande proteiner och virus.

Förutom de teoretiska momenten ingår övningar i kursen i form av laborationer (proteinveckning), visualisering och analys av proteinstrukturer med molekylgrafik, datoriserad informationssökning och muntlig presentation i gruppdiskussioner och seminarier.

Förkunskaper

90 hp inklusive kursen Biokemi 15 hp (5KE020/075) eller Biokemi, Proteinkemi och enzymkinetik (5KE076) eller motsvarande samt Engelska 6/A.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Biokemi - Proteiners struktur och funktion

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön