Fritidshusturism och hållbar utveckling

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Fritidshusturism och hållbar utveckling

Fritidshusturism är idag en av de mest utbredda formerna av turism i världen. Denna kurs ger en bred översikt av fritidshusturism och dess inverkan på lokal utveckling utifrån en mängd olika perspektiv.

Efter att ha definierat fritidshusturism och utforskat fenomenets historiska rötter kommer kursen att ge en översikt av fritidshusturism i olika internationella geografiska sammanhang. En viktig fråga är fritidshusens positiva och negativa konsekvenser för olika platser. Detta behandlas genom att diskutera de olika effekterna och hur de hanteras i planeringen. I detta sammanhang ses fritidshus ur ett hållbart utvecklingsperspektiv, som också lyfter fram frågor som klimatförändringar och mobilitet. Kursen undersöker de ekonomiska effekterna fritidsturism skapar och diskuterar de många relationerna som skapas mellan fritidshusägare och lokala samhällen. Här diskuteras även internationellt ägande av fritidshus. Slutligen tar kursen upp frågan om mobila fritidshus och andra, nya forskningsområden inom ämnet.

Kursen vänder sig till studenter, men även yrkesverksamma som vill fördjupa sina kunskaper om turism, mobilitet och planering.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska)

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Fritidshusturism och hållbar utveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön