Masteruppsats i genusvetenskap

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
30 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Distans
Vår 2024

Distans
Vår 2025

Masteruppsats i genusvetenskap

Kursen utgör ett större självständigt arbete för masterexamen i huvudområdet genusvetenskap. Målet är att studenten ska utföra en genusvetenskaplig undersökning som innebär att kritiskt och medvetet förhålla sig till genusvetenskaplig teori och metodologi samt att utforma genusvetenskapligt relevanta frågeställningar. Vidare ska studentens förmåga att urskilja, samla in och bearbeta ett relevant empiriskt material, alternativt utföra en teoretiskt argumenterande studie, fördjupas. Resultatet ska presenteras i skriftlig form. I kursen ingår även att försvara sitt arbete samt att opponera på någon annans arbete.

Förkunskaper

Univ:60 hp genusvetenskap (eller motsvarande) på avancerad nivå samt 15 hp vetenskaplig metod på avancerad nivå inom humaniora eller samhällsvetenskap.Därutöver krävs Engelska A/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om kursen ges på svenska.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Masteruppsats i genusvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön