Datakommunikation

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2024

Göteborg
Vår 2024

Datakommunikation

Vid studierna av protokoll, börjar vi med protokoll i applikationsnivå som gör det möjligt för studenterna att börja med mer välbekanta paradigm i de applikationerna som vi ofta använder. Att flytta till lägre lager senare under kursen, vi får möjligheten att successivt upptäcka nätverkstjänsterna, deras funktionalitet och enkelheten/svårigheten i att uppnå de.

Ämnena som behandlas omfattar: Nätverksapplikationer och protokoll; HTTP, SMT och DNS. Transportprotokollen TCP och UDP. System för distriburering av innehåll. Prestanda och stockningskontroll. Internets protokoll IPv4 och adressering, Routing på Internet, mobil IPv4. Lokala nätverk LANs. Protokoll för access till mediet; MAC-protokollen (IEEE 802.X och andra). Ethernet, switchar och VLANs. Trådlöst LAN i synnerhet Wifi, accesspunkter, bryggor och fysiska media. Upptäckande och rättande av bitfel. Multimedia-applikationer och nätverkssäkerhet.

Förkunskaper

Avklarade kurser om 45 hp i ämnet Datavetenskap, eller motsvarande, inklusive följande: en 7,5 hp kurs av grundläggande datorteknik och datorns uppbyggnad (DIT791 Grundläggande datorteknik, eller motsvarande), en 7,5 hp kurs i imperativ/objektorienterad programmering (DIT012, DIT952, eller motsvarande), en 7,5 hp kurs i diskret matematik (DIT980, eller motsvarande).

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Datakommunikation

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön