Fattigdom, försörjning och boende

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
10 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2024

Göteborg
Höst 2024

Fattigdom, försörjning och boende

I kursen får du ta del av fattigdom, försörjning och boende utifrån teoretiska perspektiv på normalitet, avvikelse, exkludering och kontroll. Kursen behandlar också teorier om fattigdom, boende och hemlöshet samt betydelsen av klass, kön och etnicitet. Vägar in i och ut ur fattigdom och hemlöshet diskuteras, samt konsekvenser av fattigdom, hemlöshet och segregation.

Kursen vänder sig till den som är intresserad av att förstå hur frågor kring boende hänger samman med fattigdom och försörjning men även hur socialtjänsten på olika sätt arbetar med dessa frågor. 

Undervisningsformerna består av föreläsningar och seminarier samt ett projektarbete. Vi har även en temadag med inbjudna gäster, en stadsvandring samt ett profilgemensamt filmseminarium. 

Förkunskaper

Godkänt resultat från kurser SQ4111 Socialt arbete, 30 hp, SQ4122 Juridik för det sociala arbetet, 15 hp och SQ4131 Det sociala arbetets teorier, metoder och etik, 15 hp, enligt utbildningsplan för socionomprogrammet vid Göteborgs Universitet eller har motsvarande kunskaper genom godkända studier om minst 60 hp inom närliggande område samt relevant yrkeserfarenhet.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Fattigdom, försörjning och boende

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön