Förvaltningens makt: Problem och möjligheter

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2024

Göteborg
Höst 2024

Göteborg
Vår 2025
2024-10-15

Förvaltningens makt: Problem och möjligheter

Hur mår demokratin? Kursen fokuserar på den grundläggande frågan om hur offentlig makt förs över delegeras -- från medborgare till folkvalda representanter. Denna inledande delen i en tänkt delegationskedja rymmer olika dilemman men är betydelsefull för att skapa väl fungerande representativ demokrati. Under kursen analyseras och problematiseras delegerandets institutionella förutsättningar (valsystem, valadministration) och centrala aktörer (partier, kandidater och medborgare).

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt på kurserna SK1113 Institutioner och aktörer i demokratin (15 högskolepoäng) och SK1214 Demokrati och demokratisering i ett jämförande perspektiv (15 högskolepoäng), samt att kurserna SK1215 Delegering av politisk makt: Från folket till folkvalda representanter (7,5 högskolepoäng) och SK1216 Delegering av den verkställande makten: Dilemman och institutionella lösningar (7,5 högskolepoäng) är genomgångna, eller motsvande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Förvaltningens makt: Problem och möjligheter

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön