Kapital och finans - ekonomiska och historiska perspektiv

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Distans
Vår 2024

Distans
Höst 2024
2024-04-15

Kapital och finans - ekonomiska och historiska perspektiv

Vilken roll spelar fördelningen av kapital för ett samhälles ekonomiska och sociala utveckling? Vilken roll har finansiella marknader och aktörer spelat för den moderna kapitalismens framväxt? Varför inträffar finansiella kriser och hur har finansiella marknader reglerats historiskt? Kursen erbjuder studenterna verktyg för att analysera dessa, och andra, frågor som relaterar till kapital och finansiella system ur ett historiskt perspektiv.

Kursen analyserar kritisk fenomenet kapital, hur detta har analyserats historiskt och vilken betydelse som fördelningen av kapital har för ett samhälles utveckling. Kursen behandlar också utvecklingen av kapitalmarknader och finansiella instrument, liksom samspelet mellan finansiell teori, reglering och marknadsbeteenden. Kursen fokuserar på perioder och händelser som har producerat debatt och lagstiftning med avseende på finansiella marknaders funktion och reglering. Kursen ger inte bara studenterna en fördjupad historisk referensram, utan studenterna får också träning i att identifiera, analysera och förhålla sig till kapital och finansiella marknader i en större samhällelig kontext.

Förkunskaper

Minst 15 hp inom samhällsvetenskapliga ämnen.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Kapital och finans - ekonomiska och historiska perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön