Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2024

Göteborg
Höst 2024

Makroteori

Kurserna på fortsättningsnivå kan sökas i kurspaket på 30hp (NEK20) eller varje kurs för sig om du endast ska läsa någon enstaka kurs.

Makroekonomi, 7,5 hk (NEK204)

Kursens fördjupar och utvidgar den makroekonomiska kunskap som presenterats grundkursen. Kursen behandlar makroekonomiska modeller för kort- och medelfristig sikt, där stabiliseringspolitiken är i fokus, samt den viktiga frågan om långsiktig tillväxt. Deras förutsättningar vid tillämpning på specifika ekonomiska problem behandlas. Modellerna behandlas såväl verbalt som grafiskt och matematiskt-logiskt, och deras empiriska relevans tas upp. Centrala makroekonomiska fenomen som budgetunderskott och statsskuld, konsumtion och investeringar, nationella räkenskaper, och arbetslöshet och inflation behandlas på egen hand och i relation till de grundläggande modellerna.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 30hp genomgångna studier i nationalekonomi, varav minst 15hp, inklusive en grundkurs i makroekonomi, skall vara med godkänt resultat.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Makroteori

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön