Visa allastudier.se som: Mobil

Maskinorienterad programmering

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2021

Göteborg
Vår 2021

Maskinorienterad programmering

Det finns många situationer där datorn/datorsystemet behöver programmeras i ett språk som ligger nära processorn (maskinen). I synnerhet gäller det vid konstruktion av inbyggda system, där systemet i sitt arbete skall övervaka och/eller påverka övrig utrustning i det tekniska systemet. Förståelse för såväl datorsystemet som dess programmering är viktig för studenter på flera utbildningsprogram. Kursen utgår från kursen Digital- och datorteknik och fortsätter att behandla de underliggande grunderna för datorsystem och deras tillämpningar. Dessutom introduceras programspråket C. En väsentlig del av kursen ägnas åt maskinorienterad programmering både i C och assemblerspråk. Den ger en grund för fortsatta studier inom det datatekniska området eller närliggande områden där datorsystem används i tillämpningar. Till detta skall kursen också ge en helhetsbild av hur datavetare har nytta av kunskaper i området maskinorienterad programmering.

Förkunskaper

Godkända kurser DIT791 Grundläggande datorteknik, eller motsvarande samt DIT012 Imperativ programmering med grundläggande objektorientering, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Maskinorienterad programmering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: