Visa allastudier.se som: Mobil

Medie- och kommunikationsvetarprogrammet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Göteborg
180 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2023
2022-10-13

Göteborg
Höst 2022

Medie- och kommunikationsvetarprogrammet

Medie- och kommunikationsvetarprogrammet är ett treårigt (180 hp) kandidatprogram för dig som är intresserad av att förklara och förstå betydelsen av medier och kommunikation i olika delar av samhället. Utbildningen ger både teoretisk och praktisk kunskap, liksom insikter om dagens nya mångfasetterade medievärld. Efter utbildningen kan du jobba med människor, medier och kommunikation i en mängd olika roller.

Innehåll

År 1

Det första året innehåller grunderna inom medie- och kommunikationsvetenskap. Du lär dig förutsättningarna för hur individer söker, tolkar och använder information och olika typer av medieinnehåll. Hur medier möjliggör och/eller motverkar olika former av kommunikation, sociala relationer och samhällsorganisation och hur detta kan förstås utifrån teknologiska och kulturella förutsättningar.

År 2

Termin 3 är en fördjupningskurs som inleds med metod och avslutas med att du skriver din kandidatuppsats. Under termin 4 spetsas dina kunskaper i analys med inriktning på medier, opinioner och kommunikation.

År 3

Under den femte terminen fokuserar vi inledningsvis på de kommunikativa utmaningarna som finns på samhällsnivå.  För att därefter belysa förutsättningarna för olika organisationers verksamheter och tar utgångspunkt i organisationers möjligheter att nå sina mål med hjälp av kommunikation. Den sjätte och avslutande terminen består av valfria kurser om 30 högskolepoäng, vilket kan bestå av fristående kurs (er) i valfritt ämne, utlandsstudier eller verksamhetsförlagd utbildning.

 
Programmet omfattar 180 högskolepoäng (6 terminer) och leder till kandidatexamen med medie- och kommunikationsvetenskap som huvudområde (Bachelor of Science in Media- and Communication Studies).

Vidare studier
Examen ger behörighet till fortsatta studier på avancerad nivå, där JMG har ett kursutbud som leder fram till en magister/masterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Medie- och kommunikationsvetarprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön