Psykologi: Fortsättningskurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2024

Göteborg
Höst 2024
2024-04-15

Psykologi: Fortsättningskurs

På fortsättningskursen i psykologi breddar du dina kunskaper inom några av psykologiämnets centrala delar och fördjupar din förståelse av människans känslor, beteenden och tankar. En viktig del av kursen är också att lära sig förstå de vetenskapliga grunderna och hur forskning skiljer sig från andra sätt att inhämta kunskap. Det du lär dig på kursen går till stor del att applicera på ditt vardagliga liv och potentiellt även i ditt yrkesliv då kunskaper om hur vi människor fungerar är användbara i de flesta sammanhang.

Kursen består av sex delkurser: Metod, Biologisk psykologi, Kognitiv psykologi, Utvecklingspsykologi, Personlighetspsykologi och Socialpsykologi.

I de olika delkurserna utforskar vi vad våra upplevelser, känslor och tankar har för biologisk grund, vad som händer i hjärnan när vi sover, och hur mycket vi tänker medvetet när vi fattar ett beslut eller försöker lösa ett problem. Du får också svar på frågor som hur vi förändras under livets gång, och om alla genomgår samma utvecklingsfaser, vilken betydelse vår personlighet har för vår hälsa och om vi har samma personlighet oavsett vilken situation vi befinner oss i. Vi går också igenom frågor som hur andra människor kan påverka våra åsikter och tankar, och om det går att undvika fördomsfulla tankar.

Psykologi: Fortsättningskurs bygger på PX1100 Psykologi: Grundkurs.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt minst 20 hp godkänt på PX1100 Psykologi: Grundkurs, 30 hp eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Psykologi: Fortsättningskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön