Psykologi: Masteruppsats

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
30 hp
Heltid/Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Höst 2024
2024-04-15

Göteborg
Höst 2024
2024-04-15

Göteborg
Vår 2024

Psykologi: Masteruppsats

Kort om kursen
Under denna kurs ges du möjlighet att i samråd med din handledare motivera, designa och genomföra en vetenskaplig studie för att undersöka en psykologisk frågeställning som du tycker är intressant.

Om utbildningen
Syftet med kursen är att du ska få träning i att självständigt planera, genomföra och rapportera en undersökning i form av en uppsats. Du väljer ämne för undersökningen i samråd med en handledare verksam inom någon av de forskningsinriktningar som finns på institutionen. Uppsatsen ska uppfylla de krav som normalt gäller för publicering i internationella vetenskapliga tidskrifter.

Rekommenderad studiegång
Denna uppsatskurs kan ingå som obligatorisk uppsatskurs i en filosofie masterexamen 120 hp med huvudområde psykologi.

Läs mer om Rekommenderad studiegång

Efter studierna
Denna kurs ger dig de kunskaper som krävs för att kunna utföra undersökningar och utredningar, vilket är en eftertraktad erfarenhet och kvalité i arbetslivet. Kursen är även forskningsförberedande och den slutgiltiga uppsatsen skall innehålla de delar och hålla jämförbar kvalité med en vetenskaplig publikation.

Så är det att plugga - Undervisningen
Undervisning ges i form av en introduktionsföreläsning och därefter handledning under själva uppsatsarbetet. Kursen avslutas med ett obligatoriskt examinationsseminarium där uppsatsen presenteras och diskuteras.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå i ämnet psykologi, varav 30 hp ska utgöras av följande kurser: PX2310, Psykologi: Statistisk analys och metod, 15 hp, och PX2311, Psykologi: Kvalitativa metoder, 15 hp, eller minst 30 hp i kvantitativ och/eller kvalitativ forskningsmetod i psykologi på avancerad nivå. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska B/Engelska 6.  

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Psykologi: Masteruppsats

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön