Samtalsmetodik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Höst 2024
2024-04-15

Göteborg
Vår 2024

Samtalsmetodik

Samtal upptar en ansenlig del av vår tid och kan vara en värdefull social aktivitet. Inom vissa yrken är också samtalet ett viktigt, eller till och med det viktigaste, arbetsredskapet. Den här kursen ger dig en ökad insikt i vad vi egentligen gör när vi samtalar, och varför vi gör det. Vilka uttalade och outtalade regler följer vi och vad signalerar vi i vårt sätt att samtala? Vad är ett gott samtal och hur är man en bra samtalspartner?

I kursen blandar vi teori med praktiska övningar i syfte att ge dig en ökad medvetenhet om vilka processer som påverkar ett samtal. Den teoretiska bakgrunden hämtas i forskning om samspelet mellan människor i ansikte-mot-ansikte-situationer och vi går igenom hur både språkliga och ickespråkliga uttryck påverkar.

Vi tar också upp hur samtalet kan behöva anpassas utifrån olika förutsättningar. Vi diskuterar hur personvariabler kan påverka och hur man exempelvis pratar med barn eller med personer med funktionsvariationer. Olika sammanhang och miljöer kan också kräva en anpassning av samtalet och vi tar därför även upp samtal i särskilda situationer, till exempel i yrkeslivet.

Under kursen får du också lära dig om olika metoder som kan användas för att mäta och analysera samtal. 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Samtalsmetodik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön