Teologiska klassiker

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Höst 2024
2024-04-15

Distans
Höst 2024
2024-04-15

Teologiska klassiker

På vilka sätt kan viktiga röster från det förflutna hjälpa oss att ta oss an vår tids stora frågor? Hur fortsätter inflytelserika texter och traditioner att leva? Kursen erbjuder ett historiskt, kritiskt och konstruktivt engagemang med klassiska tänkare och rörelser för att förstå deras kontext, utveckling och samtida relevans. 

Vi fokuserar på den kristna spiritualiteten såsom den kommer till uttryck i ett antal klassiska texter av Benedictus av Nursia, Bonaventura, Teresa av Avila, John Wesley, Simone Weil och Dietrich Bonhoeffer. Särskilt intresse ägnas åt relationen mellan teori och praktik mellan tänkandet och teologin å ena sidan och den levda, formativa andligheten å den andra. Du får fördjupad insikt i hur man i olika typer av kristen spiritualitet har förstått både kontemplation och bön, liksom deras relation till andra moraliska och andliga praktiker. 

 

Förkunskaper

Godkänd grund- och fortsättningskurs om sammanlagt 60hp i valfritt ämne, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Teologiska klassiker

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön