Teoretisk filosofi: Fördjupningskurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
30 hp
Heltid/Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Höst 2024
2024-04-15

Göteborg
Höst 2024
2024-04-15

Göteborg
Vår 2024

Göteborg
Vår 2024

Teoretisk filosofi: Fördjupningskurs

Kursen ger ytterligare fördjupning inom några av den teoretiska filosofins huvudområden. Filosofiska problem behandlas genom närstudier av centrala texter. Färdighetstränande moment som inkluderar textanalys, textkritik samt muntlig och skriftlig framställning är här centrala. Kursen avslutas med ett uppsatsmoment motsvarande 15 hp inom ramen för vilket studenten förväntas behandla ett väl avgränsat filosofiskt problem (valt i samråd med handledare) i argumenterande form och med tydlig anknytning till aktuell debatt på området. Den färdiga uppsatsen försvaras sedan på ett seminarium. I detta moment ingår även att opponera på någon medstudents uppsats.

Förkunskaper

Godkänt resultat om 30 hp i Teoretisk filosofi: Grundkurs (FT1100 eller TF1000), samt godkänt resultat om 22,5 hp i Teoretisk filosofi: Fortsättningskurs (FT1200 eller TF3000), eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Teoretisk filosofi: Fördjupningskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön