Teoretisk filosofi: Självständigt arbete för masterexamen

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2024

Göteborg
Vår 2024

Göteborg
Höst 2024
2024-04-15

Göteborg
Höst 2024
2024-04-15

Teoretisk filosofi: Självständigt arbete för masterexamen

Kursen planeras och utformas i detalj för dig som student med hänsyn till dina tidigare studier och framtida planer inom det akademiska området eller övriga arbetslivet. För att du ska kunna erbjudas handledning av god kvalitet väljs uppsatsens ämne och inriktning i samråd med handledare. I uppsatsmomentet ingår också aktiv medverkan på seminarier.

På seminariet diskuteras det filosofiska skrivhantverket, tidshantering, och plagiat. Efter dessa inledande moment övergår seminariet till att vara ett forum för diskussion av egna uppsatsutkast. Färdig uppsats läggs fram vid ett slutseminarium och till detta tillfälle utses en opponent. Målet med uppsatsmomentet är att producera en text som behandlar ett väl
avgränsat filosofiskt problem i artikelform, och ger ett självständigt bidrag med god anknytning till pågående forskning. Uppsatsen skall hålla en sådan nivå att den skulle kunna vara aktuell för publicering.

Kursen uppfyller tillsammans med en Magisteruppsats på 15 hp i teoretisk filosofi kraven på självständiga arbeten i en Masterexamen i teoretisk filosofi.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 90 hp med successiv progression på grundnivå i teoretisk filosofi och godkänt resultat från Teoretisk filosofi: Avancerad litteraturkurs 1, 15 hp (FT2100 eller FT2101) och Teoretisk filosofi: Avancerad litteraturkurs 2, 15 hp (FT2200 eller FT2201), samt godkänt resultat på FT2601 Teoretisk filosofi: Magisteruppsats 15 hp eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Teoretisk filosofi: Självständigt arbete för masterexamen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön